Onze geschiedenis

Mobile versie klik hier. 

Geschiedenis

 

Achtergrond

Eigenaar/supermarktondernemer Ger Lubbers is geboren in 1959 te Winschoten.  Nadat hij in Groningen de Middelbare Detailhandels School en aan het C.O.L. te Driebergen de opleiding supermarktmanager had afgerond trad hij op 22 jarige leeftijd bij Albert Heijn in vaste dienst. In 1986 trad hij bij een franchise winkel van Albert Heijn in vaste dienst, eerst als assistent bedrijfsleider en na 2 jaar als bedrijfsleider/supermarkt manager. Intussen had hij ook de opleiding Drogisterij gevolgd en in 1989 behaalde hij het diploma leraar detailhandel 2e graads bevoegdheid aan de Pedagogisch Technisch Hoge School te Groningen.

Ger Lubbers is sinds 1991 getrouwd met Rosemarie Lubbers-Burema en ze hebben 1 zoon, geboren in 1993.

 

In augustus 1997 werd Ger Lubbers benaderd door de supermarktorganisatie Unigro om een  supermarkt te starten in het nieuw gebouwde complex aan de Paterswoldseweg 68-70 te Groningen. Onder de naam Super Lubbers met een eigen Mitra slijterij werd deze supermarkt op 17 september 1997 geopend, met 6 medewerkers in dienst. Omdat de winkel vanaf de eerste dag een groot succes bleek te zijn werden dezelfde week nog 20 medewerkers extra aangenomen om de grote drukte aan te kunnen.

 

Al in mei 1998 werd de supermarkt omgedoopt in Super de Boer Lubbers, omdat de organisaties Unigro en De Boer NV (De Boer supermarkten en Fred van der Werff supermarkten) waren gefuseerd en daardoor alle aangesloten supermarkten verder gingen onder de naam Super de Boer. Bij de ombouw naar Super de Boer verdween de slijterij, mede doordat deze bijzonder inbraakgevoelig bleek te zijn.  In 2003 besloot Ger Lubbers tot een complete restyling van de winkel. De leegstaande slijterij werd omgebouwd tot kantine en kantoren, de winkelindeling werd volledig gewijzigd, waardoor er een grote nieuwe broodafdeling kon worden gecreëerd, nieuwe koelingen en diepvrieskasten door de hele winkel geplaatst , nieuwe kassa's en een service balie. Het resultaat was een prachtige, moderne en ruime supermarkt waar de klanten prettig en tot volle tevredenheid hun boodschappen kunnen doen.

 

In oktober 2009 werd De Boer/Unigro NV/Laurus opgekocht door Jumbo, wat inhield dat de Super de Boer winkels niet langer konden bestaan. Een gedeelte van deze winkels ging over naar Jumbo, C1000, Albert Heijn, Coop, Poisz, Plus, en Spar. Aangezien de familie Lubbers zelfstandig ondernemer was binnen de organisatie hadden ze zelf de keuze om te bepalen naar welke organisatie zij wilden overstappen . Eind oktober 2010 tekenden ze de samenwerkingsovereenkomst met Coop Supermarkten om als full-service supermarkt Coop Lubbers verder te gaan. Op maandag 13 december 2010 heropende de prachtig verbouwde winkel op feestelijke wijze z'n deuren.

 

Buurtsuper

Mede dankzij de kundige en vriendelijke medewerkers is de winkel in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in de buurt. En Ger Lubbers heeft altijd tijd voor een groet of een persoonlijk praatje. Kinderen krijgen vaak iets lekkers of een gezonde snack in de vorm van een appel of banaan. Ook verzorgt hij al vanaf de start van deze supermarkt het Sinterklaasfeest voor de kinderen uit de buurt. Hij zorgt dan ook dat de echte Sinterklaas samen met z'n Zwarte Pieten een bezoek brengt aan buurtverenigingsgebouw Het Badhuis, achter de supermarkt, om daar het Sinterklaasfeest te vieren. Alle aanwezige kinderen krijgen dan een cadeautje van de Sint met snoep en drinken. Tijdens dit feest worden er altijd foto's gemaakt die door de ouders later geheel kosteloos uit de winkel kunnen worden afgehaald. Ook de aanwezigen bij de Nieuwjaarsborrel van de buurtvereniging worden verblijdt met Nieuwjaarsrolletjes, wijn en snacks.

 

Voor veel buurtbewoners is Coop Lubbers de laatste stop op weg naar huis om hun dagelijkse boodschappen te doen, of ze gaan er nog snel even langs, omdat het bier of brood op is. Een inmiddels verhuisde klant noemde deze supermarkt altijd "zijn eigen voorraad- en inloopkast". 

En onder studenten is de supermarkt vanaf het begin zeer geliefd zowel als hun eigen buurtsuper als werkgever, want de slogan van de winkel luidt niet voor niets "student helpt student".

Tablet  Phone